Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

Dirigenter og lærere

Sagene strykeorkester består av et hovedorkester, ledet av Dag Rønnekleiv, og et aspirantorkester, ledet av Bård Bosrup (vikar for Kaja Aadne Thoresen). Orkesteret drives i samarbeid med Oslo kulturskole, og fiolin- og cellolærerne er ansatt gjennom Oslo kulturskole. På enkelte seminar og konserter engasjerer vi flere instruktører gjennom vårt kontaktnettverk.

Dag Rønnekleiv

fiolin; dirigent i hovedorkesteret

Dag er utdannet bratsjist og fiolinist ved Musikkonservatoriet i Trondheim og Royal college of Music, London. Han arbeidet i mange år som frilans orkester- og kammermusiker, og har turnert blant annet i Japan med Trondheimsolistene, og i Norge og Norden med forskjellige ensembler. I tillegg til å være musiker og musikkpedagog er Dag også utdannet som lærer i feldenkraismetoden, en bevegelses- og oppmerksomhetsbasert læringsmetode som med stort hell kan knyttes til musikkutøving. Feldenkraismetoden i musikkundervisning var tema for Dags hovedfagsoppgave i musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole.

Bård Bosrup

cello; dirigent i aspirantorkesteret

Bård fikk sin utdannelse i Stockholm, Oslo og Los Angeles med bl.a. Frans Helmerson, Aage Kvalbein og Lynn Harrel som sine lærere.

Bård har vært Solocellist i Magdeburg Philharmonie, Robert Schumann Philharmonie, Staatskapelle Halle, Kristiansand Symfoni-orkester og Sjællands Symfoniorkester i København. Han har også vært solist med en rekke tyske orkestre. Sin debut fikk han med KORK som solist i Dvoraks cellokonsert 25 år gammel. Han har jobbet fast i Magdeburg Strykekvartett i 10 år. Bård har spilt sammen med en lang rekke av anerkjente musikere og kunstnere. Dette har resultert i utstrakt konsertvirksomhet.

Etter 14 år i Tyskland flyttet Bård tilbake til Norge. Han har grunnlagt og driver orkesteret Oslofjord Kammerfilharmoni, som spiller operaoppsetninger og konserter. I juli 2011 kunne de presentere deres første CD sammen med klarinettisten Hans Christian Bræin med utgivelse av norske verker for klarinett og strykere. I 2016 hadde han egen solokonsert ved Oslo Kirkemusikkfestival med urfremføring. Bård har deltatt på en rekke CD-utgivelser innenfor klassisk, pop og jazz. I 2011 kom hans første CD ut med norsk romantisk musikk for cello. Siden 2009 har han turnert i Norge med Rikskonsertene og en egen soloproduksjon for barn bygget over Bachs cellosuiter: Bård & Bach. Her spiller han også på elektrisk cello i tillegg til akustisk cello. Bård er en etterspurt cellopedagog og er ansatt ved kulturskolen i Bærum og Oslo samt ved Edvard Munch videregående skole.


Hilde Chapman

fiolin

Hilde tok kandidatstudiet i fiolin ved Norges Musikkhøgskole etterfulgt av utøvende diplomstudier ved Trinity College of Music, London. Hun har også PPU fra Norges Musikkhøgskole. Hilde bodde mange år i England og jobbet med bl. a. London Philharmonic Orchestra, London Mozart Players, Northern Ballet Sinfonia og flere BBC-orkestre. I Norge har hun jobbet i Den norske opera, Barokkanerne og Barokksolistene, samt i ulike sammensatte orkestre og kammergrupper. Hilde har undervist fiolin, bratsj og teori i mange år, både innen skoleverket og privat.


Kaja Aadne Thoresen

cello; dirigent i aspirantorkesteret (permisjon)

Kaja er utdannet cellist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Royal Northern College of Music i Manchester. Hun har jobbet i en årrekke som orkestermusiker i blant annet Det Kongelige Kapel og Den Norske Opera og Ballett. Kaja har et bredt virke som kammermusiker og har som medlem av Paizo kvartetten vunnet 1. premie i Trondheim 1st International chambermusic competition. Kaja er utdannet pedagog ved Norges Musikkhøyskole. For tiden er hun i permisjon.


Reklame