Dirigenter og lærere

Sagene strykeorkester består av et hovedorkester, ledet av Dag Rønnekleiv, og et aspirantorkester, ledet av Bård Bosrup (vikar for Kaja Aadne Thoresen). Her kan du lese mer om dem, og om de andre lærerne i Sagene strykeorkester.

Dag Rønnekleiv

fiolin; dirigent i hovedorkesteret

Dag er utdannet bratsjist og fiolinist ved Musikkonservatoriet i Trondheim og Royal college of Music, London. Han arbeidet i mange år som frilans orkester- og kammermusiker, og har turnert blant annet i Japan med Trondheimsolistene, og i Norge og Norden med forskjellige ensembler. I tillegg til å være musiker og musikkpedagog er Dag også utdannet som lærer i feldenkraismetoden, en bevegelses- og oppmerksomhetsbasert læringsmetode som med stort hell kan knyttes til musikkutøving. Feldenkraismetoden i musikkundervisning var tema for Dags hovedfagsoppgave i musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole.

Bård Bosrup

cello; dirigent i aspirantorkesteret

Bård fikk sin utdannelse i Stockholm, Oslo og Los Angeles med bl.a. Frans Helmerson, Aage Kvalbein og Lynn Harrel som sine lærere.

Bård har vært Solocellist i Magdeburg Philharmonie, Robert Schumann Philharmonie, Staatskapelle Halle, Kristiansand Symfoni-orkester og Sjællands Symfoniorkester i København. Han har også vært solist med en rekke tyske orkestre. Sin debut fikk han med KORK som solist i Dvoraks cellokonsert 25 år gammel. Han har jobbet fast i Magdeburg Strykekvartett i 10 år. Bård har spilt sammen med en lang rekke av anerkjente musikere og kunstnere. Dette har resultert i utstrakt konsertvirksomhet.

Etter 14 år i Tyskland flyttet Bård tilbake til Norge. Han har grunnlagt og driver orkesteret Oslofjord Kammerfilharmoni, som spiller operaoppsetninger og konserter. I juli 2011 kunne de presentere deres første CD sammen med klarinettisten Hans Christian Bræin med utgivelse av norske verker for klarinett og strykere. I 2016 hadde han egen solokonsert ved Oslo Kirkemusikkfestival med urfremføring. Bård har deltatt på en rekke CD-utgivelser innenfor klassisk, pop og jazz. I 2011 kom hans første CD ut med norsk romantisk musikk for cello. Siden 2009 har han turnert i Norge med Rikskonsertene og en egen soloproduksjon for barn bygget over Bachs cellosuiter: Bård & Bach. Her spiller han også på elektrisk cello i tillegg til akustisk cello. Bård er en etterspurt cellopedagog og er ansatt ved kulturskolen i Bærum og Oslo samt ved Edvard Munch videregående skole.


Hilde Chapman

fiolin

Hilde tok kandidatstudiet i fiolin ved Norges Musikkhøgskole etterfulgt av utøvende diplomstudier ved Trinity College of Music, London. Hun har også PPU fra Norges Musikkhøgskole. Hilde bodde mange år i England og jobbet med bl. a. London Philharmonic Orchestra, London Mozart Players, Northern Ballet Sinfonia og flere BBC-orkestre. I Norge har hun jobbet i Den norske opera, Barokkanerne og Barokksolistene, samt i ulike sammensatte orkestre og kammergrupper. Hilde har undervist fiolin, bratsj og teori i mange år, både innen skoleverket og privat.


Kaja Aadne Thoresen

cello; dirigent i aspirantorkesteret (permisjon)

Kaja er utdannet cellist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Royal Northern College of Music i Manchester. Hun har jobbet i en årrekke som orkestermusiker i blant annet Det Kongelige Kapel og Den Norske Opera og Ballett. Kaja har et bredt virke som kammermusiker og har som medlem av Paizo kvartetten vunnet 1. premie i Trondheim 1st International chambermusic competition. Kaja er utdannet pedagog ved Norges Musikkhøyskole. For tiden er hun i permisjon.


Lag nettstedet ditt med WordPress.com
Sett i gang